Vissza a könyvhöz

Az otthon melege, a megfőzött finom étel a családi asztalon, egy mese olvasásához szükséges kellemes lámpafény, a bekapcsolt halk zene, a gépekben tisztára mosott ruháknak és edényeknek friss illata – az energia mindannyiunk életének alapja. De rajtunk is múlik, hogy a Földünk meddig tud még nekünk adni éltető erőforrásokat. Közös felelősségünk, hogy a fiatal generációk kezébe olyan tudást adjunk, melynek birtokában képesek lesznek majd felelősen élni a rendelkezésre álló természeti erofőrrásokkal.

Rajtunk múlik, hogy gyermekeinknek már természetes legyen a megújuló energiafőrrások használata, hogy képesek legyenek felismerni és kihasználni minden olyan lehetőséget, ami környezetbarát módon segíti a modern életet, hogy figyeljenek az energia takarékosságra, ne pazaroljanak és fenntartható megoldásokat alkalmazzanak. A ma gyermekei lesznek a jövő családanyái és családapái, pedagógusai és mérnökei. Adjunk hát meg nekik minden tudást, hogy felelős társadalmat építhessenek majd már az ő unokáiknak.

Kedves Szülők, kedves Pedagógusok!
Az E.ON vállalati felelősségvállalásának egyik kiemelt programja az EnergiaKaland oktatási program, ennek a legkisebbeknek szóló része az EnergiaKuckó. Hisszük, hogy a játékos nevelés, a mese ereje valódi szemléletformálásra képes, hogy a programban résztvevő gyerekek életre szóló tudással és élménnyel gyarapodnak foglalkozásainkon.

Az ország különböző részeiben élő óvodapedagógusok és tanítók határtalan fantáziával és nagy szeretettel alkották meg képzéseinken azokat a meséket, amelyekből ezt a mesekönyvet is összeválogattuk, melyben számos vidám és elgondolkodtató történetben olvashatunk a megújuló és hagyományos energiaforrásokról, a környezettudatosságról és az energiatakarékosságról. De nem csak a felnőttek tudnak mesélni – ezt bizonyítják azok a különleges történetek, amelyeket gyerekek küldtek az E.ON meseíró pályázatára helyet kapva ebben a mesekönyvben.


„Biztos vagyok abban, hogy a gyerekek szeretni fogják az Energiamanót és a többi szereplőt. Nagy örömmel ajánlom az energiameséket azoknak, akik felelősen akarják segíteni az ifjú nemzedék energiatudatossá, környezettudatossá válását!”

Dr. Bátorfiné Jeles Anna
Közoktatási szakérto

Vissza a könyvhöz

A mesék egy részét olyan gyakorló óvodapedagógusok írták, akik maguk is előtérbe helyezik az energiatudatosságra nevelés témakörét, akik az óvodai nevelés során nap, mint nap környezetünk védelmére és a rendelkezésünkre álló erőforrások takarékos felhasználásra nevelik gyermekeinket. A meséket az EnergiaKuckó pedagógusképző tréningek egyik feladataként írták. A könyv másik része pedig a 2014-es EnergiaKaland pályázatra érkezett mesékből került kiválasztásra.

Vissza a könyvhöz

Impresszum

Tetszik a könyv?